Fortfarande inget internet

Linnea och jag hyr ju vår lägenhet i andra hand av min elaka styvmor, så vi ger pengar till henne för att hon ska betyla hyra, el och bredband. Nu har vårt internet varit nere i snart två veckor och Linnea och jag har ringt till pappa och Marie dagligen för att få rapporter på hur det går på teliafronten.

En av dagarna sa Marie att telia hade problem vid vår station. Vi gick till Basse som bor 50 m bort och som också har telia, han har nämligen samma station som oss. Till vår *stora förvåning* fungerade hans internet alldeles utmärkt. Några dagar senare sa hon att telia låg nere i hela landet.

..... Då blev vi lite förbannade för det var en stor lögn. Hade Telia legat nere i hela landet hade det gått ut i nyheterna och man hade hört klagomål från annat håll. Till exempel från Basse.

Jag ringde till Telia för att få informationen direkt, men då var man tvungen att ha Maries personnummer eller telefonnummer. Hon har inget telenummer som är kopplat till bredbandet så vi ringde henne och frågade efter hennes personnummer. Det ville hon så klart inte ge till oss. "Nej, jag ringer telia". Och hela tiden bedyrade hon att hon har betalat räkningen, men vi har inte ens anklagat henne för det.

Pappa har kommit hem till oss lite då och då för att kolla sladdar och datorer för att försöka hitta felet. Men det är ganska uppenbart att Marie inte har betalat räkningen. Pappa vet  inte om hon har betalat räkningen eller ej, men han fattar nog ändå. Då känns det ganska löjligt när han kommer för att försöka laga något som inte är trasigt. Särskilt när alla inblandade underförstått vet att det inte är trasigt, att det är Marie som inte vågar stå för att hon har glömt/skitit i att betala räkningen. Det kan också vara så att hon har hämtat räkningen hos oss för sent. Hennes post kommer till oss men hon är inte där särskilt ofta för att hämta den. Den brukar samlas i en stor hög. Men varför kan man inte bara säga det isf?

Nu har vi gjort dem lite desperata genom att säga att vi inte vill bo där längre, för det har varit lite annat strul också som inte blivit åtgärdat, men främst för att man kan inte bo i en lägenhet där man inte vet om pengarna man ger till dem går till det som det ska gå till. Vad händer om elen en dag plötsligt stängs av? Fast jag tror att vårt lilla internetproblem kommer bli åtgärdat ganska snart nu eftersom de tjänar på att vi bor där.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0